perjantai 22. heinäkuuta 2011

Suloinen Bordeaux

Hektisen Pariisin jälkeen Bordeaux on kuin tuulahdus raikasta meri-ilmaa. Siitäkin huolimatta, että se on noin 300 000 asukkaan suurkaupunki. Tein jännittävän huomion; paikalliset ovat avoimen ystävällisiä, kun taas Pariisissa parhaimmassa tapauksessa kohteliaita, mutta varauksellisia. Pariisittaret korkeissa koroissaan kuittaavat turistin uteliaan katseen sitä kohtaamatta - sinä voit katsoa minua, mutta minä en taatusti katso sinua. Sen sijaan Bordeauxissa kartta kädessä pyörivää turistia tullaan oma-aloitteisesti auttamaan. Silmäänpistävä huomio oli myös se, että Bordeauxissa paikalliset puhuivat parempaa englantia kuin Pariisilaiset. Saimme neuvoja niitä kysymättä :)

Bordeaux on shoppailijan paratiisi - miniatyyri versio Pariisista. Tosin me olemme tehneet sellaisen periaatepäätöksen, että emme tuhlaa arvokkaita lomapäiviä kaupoissa kiertelyyn silloin, kun matkustamme yhdessä miehen kanssa. Tyttöjen kaupunkilomat ovat erikseen, ne yleensä pyhitetään shoppailulle ja kauppojen välissä pikku terassipysähdyksille ja levähdystauoille :)

Kaupungin pikkukujille on helppo unohtua. Bordeaux hakee kauneudellaan vertaistaan; mikään muu kaupunki ei ole saanut yhtä paljon pinta-alastaan Unescon maailmanperintökohteisiin. Jokivarren kahvilat ja terassit houkuttelevat illalla, kun kaupungin tummaan profiiliin piirtyvät valaistuina joen ja siltojen ääriviivat. Kaunista.




Ei kommentteja: