maanantai 22. elokuuta 2011

Arvonta!

Viime kesänä Lontoossa Jamie Oliverin keittokirjan ostaessani sain kaupan päälle Jamien kehittämän mikserin eli "flavour shakerin". Jamie kuvaa sheikkeriä tällä tavalla:

"I was in my kitchen a few years ago bashing up some ingredients in my pestle and mortar and I suddenly thought to myself that even though I love the old pestle, there must be an easier and quicker way of bashing and grinding your herbs and spices together. Some way that isn't messy and doesn't take as much time." JAMIE OLIVER

Meillä kapistus on unohtunut pakettiin ja käytän omissa kokkailuissa vastaavaa Tupperwaren kehittämää "sheikkeriä", joten päätin laittaa Jamien version kiertoon :) Eli tämä on helppoa: jos haluat Jamien Flavour shakerin itsellesi, niin kerro minulle suosikkireseptisi ja sähköpostiosoitteesi (kommenttiboksiin) 29.8. mennessä! :) Arvon palkinnon kaikkien osallistujien kesken 30.8.

Onnea arvontaan!

Ella

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun bravuuri on kreikkalainen tsatsiki ja lihapullat; muutoin samalla ohjeella teen nuo pullat kuin normaalistikin, mutta lisään minttua :)

Tuo sheikkeri vaikuttaa kätevältä! Mun s-posti on: pia.iiris@suomi24.fi

Piijuli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Piijuli kirjoitti...

Mä en osannu päättää, mikä on mun suosikkiresepti, mutta yks helppo,mitä teen usein, on aikas hyvä :)
Piirakka:
pohja:
3 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
6 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 munaa

täyte:
2 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
n. 5 dl marjoja/hedelmiä

*sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin
*yhdistä pohjan aineet nopeasti taikinaksi
*painele korkeareunaiseen vuokaan
*sekoita kermaviili,munat ja sokeri ja lisää pohjan päälle.
*lisää marjat/hedelmät
* paista n.30 min 200 astetta

Nopeaa, helppoa ja hyvää :)

pia1972 at jippii.fi

Marja-Liisa kirjoitti...

Uunilohi, vain sitruunapippuria ja reilusti tilliä mausteeksi.

maihola@gmail.com

alchemilla kirjoitti...

Yrttiperunamuusi: lisätään reilu kourallinen tuoreita silputtuja yrttejä muusin sekaan. Siihen käy esim. persilja, ruohosipuli, kirveli, tilli, oregano, basilika, rakuuna ihan sen mukaan mitä kasvimaalta löytyy tai mistä itse tykkää. Meidän pakasteesta löytyy pikkupussukoita valmiiksi pilkottuja yrttejä ihan tätä ruokaa varten siitä kun tykkää niin lapset kuin aikuisetkin. Mukavinta on kun suolaa ei tarvi lisätä niin paljoa, kun laittaa yrttejä ;)

Tuo vehje ois aika kiva, morttelia kun tulee käytettyä lähes päivittäin :)

peppiina@koti.luukku.com

Aurora kirjoitti...

Kesällä suosikkireseptini on ollut Sikke Sumarin ihana mustikkapiirakka! Piirakka on ihanaa sellaisenaan, kylmänä, kuumana, jäätelön kanssa, kermavaahdon kanssa, vaniljakastikkeen kanssa.... Mainio (ja helppo!) resepti kaikin puolin!

Anonyymi kirjoitti...

meillä on jäätelökone, ja teen usein sitä tällaisella reseptillä. Ihan huippuhyvää!


Sitruunajäätelö

5 dl kermaa
2,5 dl maitoa
n. 2 dl raakaruokosokeria
2 (pienehkön) luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Kaada kermat ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sekaan sitruunamehu ja raastettu kuori. Kuumenna niin, että sokeri sulaa, sekoittele samalla. Jäähdytä seos täysin kylmäksi, esimerkiksi lumihangessa tai pakastimessa. Surauta jäätelökone pyörimään ja kaada jäätelöseos koneeseen. Anna pyöriä noin puoli tuntia, tai niin kauan, että seoksen rakenne muuttuu jäätelömäiseksi.

Jos et omista jätskikonetta, voit pakastaa seosta ilman kantta pakasterasiassa pari kolme tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Käy sekoittamassa jätskimassaa puolen tunnin välein.



heidipeidi@hotmail.fi

marika kirjoitti...

Perinteinen mansikkarahka on suosikkini jälkkäreistä.
1 prk rahkaa, 1 prk kermaa, mansikoita puolisen litraa, 1-2 tlk vanilliinisokeria, 1/2dl sokeria.

marikax@gmail.com

Athena kirjoitti...

Sotilasmestarin makkarapata

HK Sininen Lenkki
porkkanaa
sipulia
kasvis- tai lihalientä
tomaattipyreetä tai -murskaa
piparjuurta
persiljaa


Valmistusohje:

Viipaloi makkarat, porkkanat ja sipuli. Hauduta porkkanoita ja sipulia kasvisliemessä padan pohjalla. Lisää joukkoon viipaloidut makkarat ja mausta tomaatilla ja piparjuurella. Koristele lopuksi persiljasilpulla. Tarjoa makkarapata perunasoseen kanssa.



Nam =) . x_unrated@hotmail.com

maruska kirjoitti...

3 ruukkua lehtisalaattia.(revitään tai leikataan)
10-15 kananmunaa keitettynä, keltuainen saa jäädä pehmeäksi.

(Leikkaa munat leikkurilla siivuiksi, ja käännä ja leikkaa uudestaan)

Kastike sekoitetaan, kaadetaan joukkoon, ja sekoitetaan koko paketti, annetaan olla kylmässä hetki... ja tarjoillaan.

Kastike:
2 dl kermaa.
Suolaa (reilusti, kananmunat vaatii).
Etikkaa. (maista)
sinappia (maista)


marie.somero@gmail.com

moona kirjoitti...

Tykkään savustella kaloja.
Helppoa,sisälmykset pois ja merisuolaa pari ruokalusikallista sisälle.
Savustetaan noin 45 minuuttia.

Anonyymi kirjoitti...

yksi suosikki on lihapullat ja perunamuusi
lihapullat
jauhelihaa
kananmunaa
korppujauhoja
grillimaustetta
mustapippuria

perunamuusi
perunat
suolaa
hieman maitoa
rasvaa
eekku80@netti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Lettuja nam :)
itse teen aina kaksinkertaisella määrällä nuo letut. :) tulee tosi hyvää.
10 dl maitoa
4 Kananmunaa
5 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä

Sitten mukaan vain vaikka hunaja kastiketta taikka sitten ihan kermavaahtoa ja mansikkahilloa niin hyvä tulee. Nam nam



tyklon "at" gmail.com

Rockmebaroque kirjoitti...

Jostain Fazerin pakkauksesta joskus löysin tän klassisen mud caken ohjeen, ja se on niin hyvää ja mehukasta.

Ainekset

200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min.

jasmin1987@jippii.fi

anskuu kirjoitti...

Cookies à la Sara La Fountain

225 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl sokeria
1 rkl nestemäistä vanilja-aromia tai
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 dl M&M- tai Smarties-karkkeja
2 ½ dl valkosuklaapaloja

Vaahdota voi ja sokerit ja sekoita joukkoon kananmunat ja vaniljauute.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda ja kaada jauhoseos muun taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen valkosuklaapalat ja toiseen karkit.

Nostele pienehköjä kekoja taikinaa leivinpaperille (ne todellakin tasaantuvat lämmössä keksin mallisiksi, ei tarvitsen muotoilla tai litistää) ja paista 180 asteessa 14-16 minuuttia. (On muuten Nam!)

aa.kallio(at)luukku.com

lolleropollero kirjoitti...

uunijäätelö

2
munaa

3/4 dl
sokeria

1 dl
vehnäjauhoja

1/2 tl
leivinjauhetta

Täyte:
1/2 l
vaniljajäätelöä

noin 1/2 l
pakastemarjoja tai säilykehedelmiä


Marenkikuorrutus

3 munanvalkuaista

1 dl sokeria
mantelilastuja

mitja.yliparkas@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

mukava välipala on raikas mangosmoothie, johon menee mangoa, mangopilttiä vaniljajukurttia ja vaniljasokeria. :) - Sannnni (nastysam@hotmail.com)

Anonyymi kirjoitti...

Minä laitan kasviksia ja kalaa folioon - nyytti grilliin, avot! Mausteeksi ripaus chiliä. Helppoa ja hyvää.

Sheikkeri tulisi tarpeseen :)

t. Satu

satu.suominen@suomi24.fi

Susu kirjoitti...

Metsästäjänleipä

475 g porsaan sisäfileetä
2 rkl rasvaa
suolaa ja mustapippuria
1/2 l (200 g) tuoreita sieniä esim. herkkusieniä
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
6-8 viipaletta ruispaahtoleipää
Pinnalle
tuoretta persiljaa

Leikkaa fileestä ohuita (n. 1/2 cm:n) viipaleita. Painele viipaleita sormilla ja paista nopeasti kuumalla pannulla rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihaviipaleet pannun toiselle reunalle ja alenna lämpöä. Lisää viipaloidut sienet, anna nesteen haihtua sienistä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet ja sekoittele.
Leikkaa leivistä ohuelti reunat halutessasi. Paista leivät toisella pannulla rasvassa molemmin puolin. Siirrä leivinpaperille uunipellille. Nosta päälle liha-sieniseosta. Kuumenna 200 asteessa 5 min juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle persiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

Suolaiset letut:

- tavallisia lettuja niin paljon kuin on syöjiä
- täyte: keitettyä riisiä, paistettua ja maustettua jauhelihaa, herkkusieniä, nokare hyvää dippikastiketta.
- täytettyjen letturullien päälle juustoraastetta, ja rullat sen jälkeen uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes juusto on sulanut ja lettu miellyttävän lämmin.

- Jarno, ice_cream@suomi24.fi

Anonyymi kirjoitti...

Ihan perinteiset mokkapalat on yksi lempiresepteistäni, melkolailla helppo tehdä ja vievät aina kielen mennessään! :)


cassandra-@luukku.com

Anonyymi kirjoitti...

Reseptejä on muutama mistä oli vaikea valita sitä suosikkiaan...mutta tämä resepti nyt näin syksyaikaan vei voiton siitä kun omasta pihasta saa omenat niin tätä on tullut nyt muutama kerta tehtyä. Lisäkkeeksi sopii vanilja jätski taikka vaahto =)

Omenapiirakkaa pellillinen
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia

Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.



Tämä siis ei ole oma resepti, vaan jostain joskus netistä kopsattu, mutta yksi varma syyshitti meidän perheessä...ja helppo tehdä =)


hao@lailanet.fi

Ninah kirjoitti...

SUosikkini on:
Chili con nachos

Eli kulhon alimmaiseksi pilkotaan jäävuorisalaatti, sen päälle pilkotaan tomaatit, tomaatin päälle Nachosit (maissilastut), nachosien päälle juustoraaste ja kaiken tämän päälle paistettu jauheliha, missä esim chilipapuja. Mausta jauheliha oman maun mukaan.
Täytetään niin että kaikki allejäävät aineet jäävät uuden aineen alle.