keskiviikko 17. elokuuta 2011

Maailmanperintöä ja kuohuviiniä

Yksi menneen kesän lomamatkoista oli tyttöjen shoppailureissu Latviaan, Riiaan. Ajatuksena oli nauttia kesäisestä kaupungista, istahtaa ostosten lomassa vanhan kaupungin terasseille, ja ihailla Unescon suojelemaa jugend-tyylistä arkkitehtuuria. Riika on shoppailijan paratiisi ostoskeskuksineen, tosin lähes kaikki on Suomen hinnoissa, joten edullisia ostoksia ei merkkiliikkeissä tehdä. Markkinoilla sen sijaan voi tehdä löytöjä - vaikka tosiasiassa ne ovat tarkoitettu köyhille paikallisille, ei "rikkaille turisteille". (Piipahdimme eräillä markkinoilla kaupungin laitamilla ja oma fiilis oli lähinnä nolo - me siellä pällistelemässä, paikassa johon emme kuulu.)

Riika on täynnä kauniita pikkukujiia, puistoja, jotka suorastaan kutsuvat piknikille ja sinne tänne ripoteltua taidetta. Ravintoloita, kuppiloita ja baareja on joka puolella.

Loman ruokavalio oli lähinnä sushia ja kuivaa valkoviiniä (sekä hieman kuohuvaa tietysti..) :) Sushi oli ihanan edullista ja sitä tuli tilattua lähes joka aterialla. Uutena löytönä tuli jälkiruokasushi! En ole aiemmin moisesta ihanuudesta kuullutkaan! - Miltä kuulostaa mansikkatäytteinen sushi vaniljariisillä...?







Päällimmäisenä mieleen jäivät rentouttavat hetket Riian kattojen yllä kuohuviinilasillista nauttiessa, auringonlaskua ihastellen...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, ihana tuo auringonlaskukuva! Onko se joltain kattoterassilta?
- Jia -