tiistai 23. elokuuta 2011

Kaupunki Saimaan sylissä ja muita kotimaan lomakohteita


Mieheni on kotoisin Lappeenrannasta, joten vierailemme kesäisin mielellämme idässä - Saimaa hakee kauneudellaan vertaistaan ja rauhallinen mökkiviikonloppu järvimaisemissa on yksi kesän rentouttavimmista hetkistä. Grilliherkut hämärtyvässä illassa.. rantasauna, vihdan tuoksu, pulahdus viileään järviveteen ilman uimapukua.. - eksoottista! ;o)

Lappeenrannan hiekkalinna on aina hauska vierailukohde kesälomalla.



Mietin menneitä matkoja ja mieleen jääneitä paikkoja - suloista pikku rantatavernaa Kreikassan Thassoksen saarella sinivalkoruudullisine pöytäliinoineen, ensimmäistä Thaimaan matkaa ja Similanin saarten korallihiekkarantoja - sitä levollista hetkeä, kun aalto vetäytyy, ja pienet korallinpalat helisevät herkästi kuin enkelikello. Ajattelin Pariisia, iltoja sen Latinalaiskortteleissa ja aamuja suosikkikuppilassa, jossa makea marmeladi sotki sormet ja kahvimukiin jäi tahmeita jälkiä. Pariisin tuoksua en unohda koskaan, enkä Santorinin pienten sokeripaloilta näyttävien talojen epätodellista hehkua ilta-auringossa.

Silti Suomessa on paljon kohteita, jotka ohittavat kaiken tuon. Itse olen kotoisin pienestä, tuulen tuivertamasta rantakaupungista, jonka rannat ovat karun kallioiset ja saaristo kuin vanhasta sadusta kesänviettopaikkoineen. Kaikesta tästä voi päästä osalliseksi vaikkei rantahuvilaa omistaisikaan, nimittäin yhdellä saariston upeimmista paikoista, aivan avomeren äärellä sijaitsee pieni, taianomainen majakkasaari. Saaren vanhaan majakkaan on rakennettu hotelli, josta voi varata kuudennen kerroksen huoneen avomerinäkymällä. Keskikesän kauneimpana päivänä avomeri on epätodellisen tyyni ja tummansininen, horisontti on maalauksellinen. Aaltojen silottamilla laakeilla rantakallioilla voi unohtua kesäunelmiin ja kuvitella olevansa yksin (tai kaksin) maailmanlaidalla.

Elokuun tummuvaan iltaan sen sijaan meren nostamat aallot tuovat toisenlaisen tunnelman.. Halutessaan voi majakkasaarelle lähteä vaikka ystävien kesken, pyytää hotellin isäntää lämmittämään iltasaunan ja ihailla ulappaa autuaasti kuumavesipaljussa, kuplivaa juomaa maistellen.

Itsekin toteutan joka kesä matkan suolaisten vaahtopäiden huuhtomille kallioille kera hyvän seuran, piknik-huovan ja suosikkijuomien :)






 

Ei kommentteja: